Nieuws


In april begon het eerste seizoen van tennisschool Tom Jepkes. Na een gezellige openingsdag startte op maandag 5 april de eerste trainingen. De eerste week werkte het weer totaal niet mee en door regen en storm konden veel lessen meteen niet doorgaan, dit was wel de slechtste start die we konden hebben en ik baalde hier dan ook enorm van. Gelukkig veranderde de week daarna het weerbeeld en hebben we daarna weken heerlijk kunnen trainen in zonnig weer. Ik durf wel te zeggen dat dit misschien wel het mooiste seizoen in de afgelopen 15 jaar is geweest. Dit had overigens niet alleen te maken met het mooie weer, maar ook met de gezelligheid en inzet die iedereen meebracht naar de trainingen. Ook de opkomst van de kids op de zondagen waren super en ik ben dan ook van plan om dit het hele jaar door te blijven organiseren.

Ander mooi nieuws is dat na weken van gravel aanstrooien en sproeien met de tuinslang het eindelijk gaat gebeuren: 5 augustus wordt begonnen met het vervangen van de banen en het hekwerk!!!! Een grote groep mannen zet zich al weken hard in om alles zo goed mogelijk voor te bereiden en hebben al heel veel werk verzet. Mooi om te zien dat bij ons op de vereniging het clubgevoel nog bestaat, heel erg goed bezig mannen!


De aankomende weken liggen de trainingen en wedstrijden even stil en gaan we allemaal genieten van de zomervakantie. Houd allemaal tussen het zwemmen en bbqen de website: www.tennisschooltomjepkes.nl in de gaten, want vanaf begin augustus gaat de inschrijving voor het winterseizoen open. Door de komst van de nieuwe banen zullen we veel minder regenuitval hebben en kunnen we ipv 16 maar liefst 18 weken trainen!

Tot slot wil ik iedereen een hele fijne zomer wensen en ik zie jullie allemaal weer vanaf
maandag 29 augustus op de nieuwe banen.

Tom Jepkes

Tennisschool Tom Jepkes van start met druk bezet toernooi.


Op zondag 27 maart is het tennisseizoen op de banen van Ilpendam ‘geopend’ met een toernooi dat georganiseerd is door Tennisschool Tom Jepkes. Prachtig weer, gezellige muziek en een versierd tennispark waren de ingrediënten voor een succesvolle dag. Daarmee is tevens de tennisschool van Tom ook met groot succes van start gegaan.


Vanaf 10 uur in de ochtend begonnen de kleinsten met een clinic. Tom had een parcours uitgezet wat onze jongste tennissers moesten afleggen. Met veel enthousiasme werd dit door ongeveer 40 deelnemers (ja, u leest het goed….) volbracht. Als beloning had Wesley (met steun van een aantal moeders) voor de kinderen lekkere pannenkoeken gemaakt.
Na de lunch konden de kinderen geschminkt en wel genieten van een demonstratiepartij van Luna den Besten en Lilly van den Dongen. Nadat deze twee Nederlandse toptalenten hun kunsten hadden vertoond en het publiek hadden vermaakt met prachtig tennis, was er tijd voor de kinderen om een vragen rondje te doen. Luna en Lilly kregen lastige vragen voorgeschoteld zoals: ‘hoe oud waren jullie toen jullie begonnen met tennis?’ en ‘wat is jullie lievelingskleur?’.

In de voormiddag was het de beurt aan de wat oudere jeugd. Daarbij was te zien dat deze al wat langer les hebben. Veel fraaie rally’s waren bij de spelers in deze leeftijdsgroep te zien. Dit was ook nodig, want ze mochten het een kwartier lang opnemen tegen Luna en Lilly in ’Beat the Champion’. Daarna werd er gezellig een toernooi gestart. De prijzen die waren gekocht voor de deelnemers werden aan het einde met dank in ontvangst genomen.

Om 19 uur waren de volwassenen aan de beurt. Tom had hiervoor een mooi schema in elkaar gezet, maar door het grote aantal deelnemers kon dit weer ‘in de prullenbak’. Met wat improviseren kon iedereen een balletje slaan. Laura en haar dochters hadden gezorgd voor heerlijke happen. Voor aanvang van de wedstrijden bedankte Wesley namens het bestuur van Ilpendam Tom voor de afgelopen jaren. Pieter Paul en Annemarie deden dat vervolgens ook namens enkele groepjes die training hebben. De ‘woensdagavond mannen’ gaven daarbij Tom een fraai presentje in de vorm van een nieuwe ballenkar.

Om 22 uur werd de avond onder het genot van een drankje afgesloten met een heuse prijsuitreiking. Door middel van ‘rackettrekken’ werd bepaald wie er met de prijzen aan de haal gingen. Toen een aantal drankjes later alle prachtige sportieve momenten van de dag de revue waren gepasseerd, ging iedereen met een voldaan gevoel richting huis.


WhatsApp Image 2022-03-28 at 2.19.11 PM
WhatsApp Image 2022-03-28 at 2.19.11 PM
WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.15.26 PM
WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.15.26 PM
WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.15.25 PM
WhatsApp Image 2022-03-28 at 12.15.25 PM
WhatsApp Image 2022-03-27 at 11.49.30 PM
WhatsApp Image 2022-03-27 at 11.49.30 PM
WhatsApp Image 2022-03-27 at 11.49.28 PM
WhatsApp Image 2022-03-27 at 11.49.28 PM
WhatsApp Image 2022-03-27 at 11.49.26 PM
WhatsApp Image 2022-03-27 at 11.49.26 PM


 

 

 

E-mailen
Instagram